Sastojci:
6 jaja
8 dag šećera
16 dag – glatkog brašna
1 – prašak za pecivo
1 – vanilin šećer
limunova korica
1/2 l biljno vrhnje
20 dag – jagode svježe
1 dag – želatina
Jaja, šećer i vanilin šećer miksamo tako dugo dok smjesa za tijesto ne postane pjenasta, nakon toga dodamo prašak za pecivo, brašno i limunovu koricu. Sve zajedno još jedanput lagano promiješamo.
Tako pripremljeno tijesto stavimo peći u kalup za tortu koji smo prethodno tanko premazali uljem. U pećnici na 200 stupnjeva pečemo 20 minuta.
Nakon pečenja biskvitno tijesto ohladimo i prerežemo na dva dijela. Zatim na jednu polovicu namažemo pripremljenu kremu i poklopimo drugom polovicom. Tortu premažemo tučenim slatkim vrhnjem i ukrasimo .
Kremu pripremimo tako da izmiksamo biljno vrhnje, od kojeg jednu trećinu ostavimo za ukrašavanje. U ostali dio stavimo sitno rezane jagode i želatinu koju smo rastopili u hladnoj vodi.
Uživajte u ovoj torti i svakako posjetite Terme Tuhelj.