Na kratke recepte za brza jela već smo vas navikli pa tradiciju nećemo mijenjati. Portal Pitajmamu na vašoj je strani i uvijek želi da više vremena provedete sa svojom djecom, a manje za štednjakom.
Za pripremu ovog posebnog i pikantnog čileanskog jela potrebno je punih 30 minuta – deset za pripremu i 20 za kuhanje.
Namirnice:
– Paketić špageta
– Sol, papar, parmezan, svježi limunov sok
– 1/2 šalice maslinovog ulja
– 3 usitnjene glavice češnjaka
– dvije srednje, osušene chilli papričice
– pola kilograma očišćenih račića (škampi)
Priprema:
U veliki lonac stavite vodu i posolite. Kad prokuha skuhajte špagete. Dok se tjestenina kuha pripremite ostatak namirnica za termičku obradu.
Kako ćete to učiniti? Ništa lakše! Na tavicu, u manji lonac ili najjednostavnije u wok stavite maslinovo ulje. Kad se ono zagrije dodajte mu češnjak. Kad "lukić" postane rumen, povadite ga velikom žlicom i prebacite u veliku posudu u kojoj ćete sljubiti sve namirnice.
Na preostalo vrelo ulje bacite papričice i tamo ih ostavite samo 20-30 sekundi. Ne više! Nakon tog vremena i njih prebacite u susjednu posudu. Isti postupak ponovite i s rakovima. Kad su rakovi gotovi prebacite ih u posudu s češnjakom i paprikama, a onda im dodajte i ocijeđenu tjesteninu.
Kako ćete to učiniti? Ništa lakše! Na tavicu, u manji lonac ili najjednostavnije u wok stavite maslinovo ulje. Kad se ono zagrije dodajte mu češnjak. Kad "lukić" postane rumen, povadite ga velikom žlicom i prebacite u veliku posudu u kojoj ćete sljubiti sve namirnice.
Na preostalo vrelo ulje bacite papričice i tamo ih ostavite samo 20-30 sekundi. Ne više! Nakon tog vremena i njih prebacite u susjednu posudu. Isti postupak ponovite i s rakovima. Kad su rakovi gotovi prebacite ih u posudu s češnjakom i paprikama, a onda im dodajte i ocijeđenu tjesteninu.
Začinite solju i paprom, na koncu dodajte limunov sok i naribani parmezan.
Poslastica za vaša osjetila, a sigurni smo i da će jako će razveseliti sve članove vaše obitelji.
Dobar tek.