Neka i na vašem tanjuru povrće preuzme glavnu ulogu.
Kad probaju ovaj quiche od batata klinci će oblizati tanjur i tražiti još.
Sastojci:
● Jedan srednje velik batat
● Jedna žlica ulja
● Četiri komada narezane slanine ili pršuta – nasjeckani
● Tri mlada luka ili jedan veći poriluk – nasjeckani
● Maslinovo ulje
● Osam jaja
● 125 ml vrhnja za kuhanje
● 50 g naribanog sira (po želji)
● Ostali začini po želji (papar, sol, peršin…)
PRIPREMA:
1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a posudu u kojoj ćete pripremati quiche od batata obložite papirom za pečenje.
2. Naribajte batat, promiješajte s uljem i po želji dodajte malo soli. Smjesom obložite dno posude za pečenje.
3. Na maslinovu ulju popržite slaninu/pršut i mladi luk/poriluk te ocijedite od masnoće.
4. Pomiješajte zajedno jaja i vrhnje za kuhanje, dodajte sir i začine, po želji.
5. Poprženi mladi luk/poriluk i pancetu/pršut rasporedite u posudu za pečenje po naribanom batatu, a nakon toga sve prelijte smjesom jaja i vrhnja za kuhanje.
6. Pecite 20 minuta, odnosno dok quiche ne dobije lijepu žutu boju.
Dobar tek!
Foto: Freepik