Gric, gric

Punjena piletina i lagana salata

Punjena piletina (za 4 osobe)

Sastojci:

  • 4 fileta pilećih prsa
  • 50 g sira po želji
  • 50 g kulena
  • žlica mladog, svježeg sira
  • žličica kiselog vrhnja
  • žličica senfa
  • začini (sol, papar, origano, timijan)

Priprema:

Pileće filete presijecite po dužini, natucite batom za meso (lagano i oprezno da izbjegnete stvaranje rupa), premažite senfom i začinite solju i paprom.

Sir i kulen nasjeckajte i pomiješajte s ostalim sastojcima, pa dobivenom smjesom napunite filete. Preklopite meso preko punjenja, a rubove fiksirajte čačkalicama.

Pržite na umjerenoj vatri.
Prije posluživanja nemojte zaboraviti izvaditi čačkalice!

Posluživati ih možete cijele, ili ih narezati na kriške.
 

Prilog – Riža sa šafranom

U otprilike pola litre vode dodati nekoliko žlica maslinova ulja, malo soli, papra i šafrana. Dodati oko 30 dag riže i kuhati na laganoj vatri dok riža ne upije svu vodu. Po želji naknadno dodati žlicu maslaca.

Lagana salata:

Dressing:

  • žlica majoneze
  • žlica senfa
  • malo parmezana
  • začini (sol, papar, origano)
  • žlica umaka od soje (može i bez)

Priprema:

Zelenoj salati (ili po želji) dodati orahe i sezam te preliti dressingom.
 

Za Mamu&Bebu kuha BigMamma