Punjena piletina (za 4 osobe)
Sastojci:
- 4 fileta pilećih prsa
- 50 g sira po želji
- 50 g kulena
- žlica mladog, svježeg sira
- žličica kiselog vrhnja
- žličica senfa
- začini (sol, papar, origano, timijan)
Priprema:
Pileće filete presijecite po dužini, natucite batom za meso (lagano i oprezno da izbjegnete stvaranje rupa), premažite senfom i začinite solju i paprom.
Sir i kulen nasjeckajte i pomiješajte s ostalim sastojcima, pa dobivenom smjesom napunite filete. Preklopite meso preko punjenja, a rubove fiksirajte čačkalicama.
Pržite na umjerenoj vatri.
Prije posluživanja nemojte zaboraviti izvaditi čačkalice!
Posluživati ih možete cijele, ili ih narezati na kriške.
Prilog – Riža sa šafranom
U otprilike pola litre vode dodati nekoliko žlica maslinova ulja, malo soli, papra i šafrana. Dodati oko 30 dag riže i kuhati na laganoj vatri dok riža ne upije svu vodu. Po želji naknadno dodati žlicu maslaca.
Lagana salata:
Dressing:
- žlica majoneze
- žlica senfa
- malo parmezana
- začini (sol, papar, origano)
- žlica umaka od soje (može i bez)
Priprema:
Zelenoj salati (ili po želji) dodati orahe i sezam te preliti dressingom.
Za Mamu&Bebu kuha BigMamma