Malo je vjerojatno da će nakon ribljeg objeda ostati ribe, no ako vam se to dogodi, ne očajavajte.
Pečena se riba izvrsno može iskoristi u pravoj domaćoj ribljoj pašteti, koju će jednako voljeti i veliki i mali. Recept je prilagodljiv osobnim afinitetima, no što god dodali, nećete pogriješiti.
Osnovni sastojci svakako su očišćena i termički obrađena te vilicom ili blenderom usitnjena riba, maslinovo ulje, malo kiselih krastavaca, kapari.
Za kremastiju teksturu može se dodati sirni namaz, senf ili majoneza (ako radite domaću, obvezno pripazite na zdravstvenu ispravnost jaja).
Tako pripravljen namaz u hladnjaku može stajati najviše tri dana, no kada se kuša, najčešće nestane u trenu. Osim neodoljiva ukusa, takva pašteta bogata je omega-3 masnim kiselinama, koje su važne ne samo za dječji rast i razvoj nego i za održavanje zdravog organizma odraslih.