Gric, gric

Panna cotta s preljevom od cimeta

Sastojci:

  • 0,75 l slatkog vrhnja
  • 4 listića želatine
  • 140 g šećera ili 1-2 žlice meda
  • 1,5 dl mlijeka (po potrebi/želji i više)

Preljev:

  • 2-3 jabuka
  • 2-3 žlice meda
  • cimet (po želji)
  • voda

Priprema:

Listiće želatine namočite u mlakoj vodi. Zagrijte vrhnje i mlijeko, dodajte šećer (ili med) i promiješajte. Na kraju, miješajući, dodajte želatinu. Izlijte u mokre kalupe, ohladite na sobnoj temperaturi i spremite u frižider.

Priprema preljeva:

Jabuke ogulite i stavite kuhati u malo vode. Kad su skuhane (provjerite vilicom), dodajte im med i cimet (ako ne volite med, upotrijebite šećer ili sladilo) te na kraju usitnite štapnim mikserom (možete i običnim :D).

SAVJET: Zdjelice/kalupe obvezno prekrijte prozirnom folijom da izbjegnete stvaranje kore.

Za Mamu&Bebu kuha BigMamma