Jagoda se već od antičkih vremena smatra ljekovitim voćem.
Zbog velike količine vode i malog udjela ugljikohidrata jagoda je omiljeni odabir kada treba pročistiti organizam. Jagode sadrže obilje vitamina C i A, vlakna, željezo i folnu kiselinu.
Ima li išta zamamnije od muffina s jagodama i mirisa koji se pri pečenju širi kuhinjom?
Potrebni su vam sljedeći sastojci:
– 2 šalice brašna od cjelovitih žitarica
– 1 i pol žličica praška za pecivo
– 1 žlica cimeta
– pola šalice meda
– pola šalice jogurta
– 2 do 3 velike žlice kokosova ulja
– 2 i pol šalice jagoda
– 2 jaja
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva te potom u posudi sjedinite brašno, prašak za pecivo i cimet.
U to uvaljajte fino narezane jagode. U posebnoj posudi umiješajte zajedno jaja, jogurt, kokosovo ulje i med. Potom mokre sastojke dodajte suhima i miješajte dok se sastojci dobro ne prožmu. Razdijelite smjesu na 12 kalupa za muffine te ih pecite 20 do 25 minuta dok ne poprime onu poznatu zlatno-smeđu boju.
Uživajte!
Foto: Freepik