Zdravlje i prehrana

Mirisni blagdanski kruh by Maja Kefeček

Sastojci:

150 g polubijelog pšeničnog ili pirova brašna

150 g pirova integralnog brašna

1 žlica praška za pecivo bez aluminija

prstohvat soli

80 g kokosova šećera

1/4 žlice muškatnog oraščića

1 žlica đumbira

1-1,5 žlica cimeta

1/4 žlice klinčića

po želji neki orašidi kao npr.orasi, bademi…

 

150 g pirea od bundeve

1,5 žlica kokosova ulja

oko 250 ml zobenog mlijeka

žlica jabučnog octa

 

Za ukras: bundevine sjemenke i kokosov šećer

 

Pomiješajte u jednoj zdjeli suhe, a u drugoj mokre sastojke. Pire od bundeve napravite od bilo koje bundeve, koju ste narezali na kocke i kuhali dok ne omekša u malo vode. 

Polagano ulijte mokre u suhe sastojke i lagano miješajući povežite.

Kalup nauljite kokosovim uljem i izlijte smjesu.

Ako koristite kalup kao na slici, stavite sjemenke i kokosov šećer na dno kalupa prije smjese.

Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.

Poslužite samo ili uz neki fini pekmez.

Uživajte u blagdanima!