Gric, gric

Lagano Valentinovo: piletina u umaku od naranče i meda

valentinovo

Nadahnuće za ovaj recept ponudio je prijatelj koji me zamolio da mu predložim nešto nježno i lagano za Valentinovo, jer je djevojka koju želi osvojiti upravo takva.

Moram priznati da se slažem s njegovom idejom laganog i jednostavnog. Valentinovo svakako nije prilika gdje partnera želite „umoriti“ teškim i kompliciranim receptima, ono bi trebalo biti uvertira za ugodan nastavak večeri. Recept možete reproducirati u potpunosti, ili ga prilagoditi svojim željama, naranča se jako lijepo slaže i sa svinjetinom i janjetinom…a od povrća za ovakav lagani prilog  možete odabrati zapravo bilo što, zavirite u frižider i pogledajte što imate.

Sretno vam Valentinovo i uslast!

PILETINA U UMAKU OD NARANČE I MEDA

Priprema:
Pileća prsa prerežite na pola ili na tanje trakice, posolite i poparite, namažite senfom. Zapržite ih na tavi, na malo maslinovog ulja. Prelijte vinom i temeljcem, začinite te ostavite da se krčka 10-ak minuta. Dodajte sok od naranče i vrhnje, te med ukoliko je umak prekiseo, promiješajte i pustite da kuha još 10-ak minuta (odnosno dok se umak ne reducira na željenu gustoću). Povrće narežite na kockice ili na tanke šnite, kuhajte u slanoj vodi 15-20 minuta.
Procijedite, začinite paprom (dodajte soli ukoliko je potrebno), pospite sjeckanim češnjakom, te zalijte maslinovim uljem.

Sastojci:
– Pileća prsa, 2kom
– Žlica senfa
– 1 naranča
– 1dl bijelog vina
– 1dl mesnog temeljca (ukoliko imate)
– 2dl vrhnja za kuhanje
– Mala žličica meda
– Začini (sol, papar, đumbir, korijander, menta, origano, bosiljak)
– 1 tikvica
– 1 manji batat
– 1 mala cvjetača
– 0.5-1dl maslinovog ulja
– 2-3 češnja češnjaka

Još recepata:

Foto: Pexels
Recept: BigMamma