Sastojci:
- 5 bjelanjaka
- 3 dl vrhnja za šlag
- vrhnje za kuhanje (0,5l)
- 40 dag tamne čokolade (ili za kuhanje)
- rum ili liker po želji (u verziji „za odrasle“)
Priprema:
- Napravite snijeg od bjelanjaka
- Napravite šlag od vrhnja za šlag
- Na laganoj vatri zagrijte vrhnje za kuhanje (do vrenja)
- U multipraktik stavite izdrobljenu čokoladu
- Zalijte čokoladu zagrijanim vrhnjem, miksajte dok se sve ne rastopi i poveže
- Izlijte čokoladu u malo veću posudu
- Smjesi dodajte snijeg od bjelanjaka (žlicu po žlicu, ne odjednom), lagano miješajte rukom.
- Na kraju svega, umiješajte u smjesu i pola šlaga
- Mousse izlijte u mokre posude/zdjele, ukrasite šlagom i stavite hladiti u frižider
Savjeti:
- Ako želite da vam mousse bude čvršći, dodajte više čokolade (ili manje vrhnja)
- Što ga duže hladite, bit će ukusniji, ali svakako ga iskoristite unutar par dana zbog bjelanjaka.
Za Mamu&Bebu kuha BigMamma