Gric, gric

Lagani mousse od čokolade

Sastojci:

  • 5 bjelanjaka
  • 3 dl vrhnja za šlag
  • vrhnje za kuhanje (0,5l)
  • 40 dag tamne čokolade (ili za kuhanje)
  • rum ili liker po želji (u verziji „za odrasle“)

Priprema:

  1. Napravite snijeg od bjelanjaka
  2. Napravite šlag od vrhnja za šlag
  3. Na laganoj vatri zagrijte vrhnje za kuhanje (do vrenja)
  4. U multipraktik stavite izdrobljenu čokoladu
  5. Zalijte čokoladu zagrijanim vrhnjem, miksajte dok se sve ne rastopi i poveže
  6. Izlijte čokoladu u malo veću posudu
  7. Smjesi dodajte snijeg od bjelanjaka (žlicu po žlicu, ne odjednom), lagano miješajte rukom.
  8. Na kraju svega, umiješajte u smjesu i pola šlaga
  9. Mousse izlijte u mokre posude/zdjele, ukrasite šlagom i stavite hladiti u frižider

Savjeti:

  • Ako želite da vam mousse bude čvršći, dodajte više čokolade (ili manje vrhnja)
  • Što ga duže hladite, bit će ukusniji, ali svakako ga iskoristite unutar par dana zbog bjelanjaka.


Za Mamu&Bebu kuha BigMamma