Sastojci (za 4 osobe):
– ½ kg mljevenog mesa (ja svoje meljem i kombiniram sama, vi odaberite kakvo želite)
– maslinovo ulje
– 1 mala kapula
– 1 dl umaka od rajčice
– 1 žličica šećera
– ½ dl bijelog vina
– začini (sol, papar, origano, majčina dušica, timijan)
– 3-4 velika krumpira
Umak:
– 3-4 jaja
– 2 dl vrhnja za kuhanje
– 2 žlice mekanog sira
– začini po želji (ja biram sol, papar, crvenu papriku, đumbir i kumin)
– par žlica parmezana ili nekog drugog naribanog sira
Priprema:
Operite krumpire (ako su mladi ne morate ih guliti) i narežite ih na kockice. U dubokoj tavi na malo maslinova ulja zažutite nasjeckanu kapulu, dodajte joj krumpire i začinite. Zapržite sa svih strana pa im dodajte meso. Miješajte da ne zagori, dok se meso ne zaprži (promijeni boju), zalijte vinom te dinstajte dok se vino ne pokuha. Na kraju dodajte umak od rajčice i žličicu šećera, dobro promiješajte i dinstajte još par minuta (pazite da umak ne bude prerijedak; ako je prerijedak, smanjite vatru i dinstajte dok se tekućina ne pokuha).
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Nauljite lim za pečenje i u njega prebacite meso i krumpire (poravnajte). U zdjeli izmutite jaja s vrhnjem, sirom i začinima. Smjesu prelijte preko mesa i krumpira, pospite parmezanom ili nekim drugim naribanim sirom.
Pecite na 180 stupnjeva 20-ak minuta, odnosno dok se umak ne zapeče.
U slast!
Za Mamu&Bebu kuha BigMamma