Ovaj Finski mud cake možete jesti samog ili ga poslužiti uz nekakav kiselkasti pekmez.
Organski, kvalitetan kakao i fina tamna čokolada potiču hormon sreće i idealni su za zimsko vrijeme i zato neka na vašem blagdanskom stolu bude i Finski mud cake.
Potrebni sastojci:
- 100 g bio margarina
- 100 g tamne čokolade
- 1 banana
- 100 ml javorovog sirupa (ili agavinog)
- 90 g brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 3 – 4 žličice kakaa
Ispecite još s mališanima: Čokoladne lizalice
Priprema:
- Otopite na slaboj vatri margarin i čokoladu. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao i sol.
- Banane izmiksajte s javorovim sirupom i dodajte smjesi margarina i čokolade.
- Ulijte te tekuće sastojke u suhe i lagano promiješajte.
- U mali kalup za tortu, obložen papirom za pečenje i premazan po rubovima margarinom, ulijte smjesu i stavite peći na 180 stupnjeva na 20 minuta.
- Kolač ostaje malo sočan u sredini.
- Ukrasite po izboru!
Foto: Freepik