Gric, gric

Božićni kolačići od kojih će vam mirisati cijela kuća

božićni kolačići

Božićni kolačići neizbježan su simbol nadolazećih blagdana. Napravite ih i ukrasite s djecom.

Mirisi Božića spadaju među one najzamamnije, cimet, klinčići, čokolada… ima li išta bolje? Teško.
Ako ovog Božića morate balansirati s djecom i kolačima, mi vam donosimo jedan neodoljivi recept koji će i vaši klinci obožavati. Jer upravo će oni biti zaduženi za ukrašavanje ovih jednostavnih i svima dragih kolačića.

Božićni kolačići zahtjevaju maaalo posla, pa zasučite rukave i u akciju!
Za pripremu vam je potrebno:
  • 200 grama maslaca
  • 75 grama šećera
  • malo ekstrakta ruma
  • 2 žlice meda
  • 325 grama oštrog brašna
  • 1/2 žličice cimeta
  • 2 žlice kakaa za kolače
  • 200 grama bijele čokolade

U omekšani maslac dodajte šećer i malo ruma te sve izmiksajte dok ne postane kremasto. Dodajte med pa nastavite miksati dok se sve ne poveže, a potom smjesu nadopunite brašnom, u koje ste ranije dodali cime ti kakao. Opet malo miksanja dok sve ne bude kompaktno.

Tijesto istresite na pobrašnjenu podlogu, malo premijesite i stavite u hladnjak na oko 40 minuta. Nakon toga ga razvaljajte na debljinu od oko pola centimetra te potom zaposlite mališane s kalupima, da naprave najljepše božićne simbole.

Božićni kolačići se peku na 180 stupnjeva, 12 do 15 minuta. Kada se dobro ohlade, šarajte po njima na pari otopljenom bijelom čokoladom. Uživate ćete i vi i mališani. U pozadini neka sviraju božićne pjesme, a naša preporuka je da da svi zajedno pjevate na sav glas… Jer veselje, radost i zajedništvo je i bit Božića, zar ne?

A ako ostane malo čokolade mališani neka neka brzo, brzo zamažu prstiće i uživaju u njenom okusu.

Foto: Freepik