Kad vidim što nam za ručak predlažu Jamie Oliver i ini Oliveri odmah se naježim! Zašto? Pa kako da ja – pod pretpostavkom da radim od 8 do 16 – koja ujutro prije posla spremam dijete za vrtić, popodnevne ritmike, treninge, pomažem suprugu s njegovim stvarima, za ručak ispečem šparogice u umaku od veprovog uha uz krumpir s Madagaskara poškropljen vodicom kojom se umivala djevica iz Babine Grede? Pa sve to još da poslužim po feng shuiju pred ukućane! Kako?
Iako volim izazove i bojim se samo rijetkih stvari, šanse da ću poslije posla (u 16 h) otići po svježe namirnice i pripraviti ih pa i poslužiti na prikladan način, ne postoje. Uopće! Tko bi normalan i pri zdravoj pameti mogao euforično trčkati okolo k´o lane po livadi, doći doma, napraviti takav egzotičan ručak pa ga potom i poslužiti u kratkom vremenskom periodu od cca sat vremena. Ne zna Jamie da moji doma grizu štokove čim ja sjednem u auto, iščekujući da im (skoro pa!) ručak ubacim u grlo odmah s vrata.
Ne znam kako je vama u životu, ali moj dan ne počinje ni ne završava kad ja počnem probavljati slasni obrok.Štoviše, za mene tek tad počinje prava akcija! Mislim… tko tom čovjeku pere posuđe? Ne, ozbiljno!? Uvijek sam se pitala tko im nakon tih emisija sve to opere jer ja nakon kuhanja i papanja moram zaplesati i oko perilice za posuđe.
Ni štednjak se ne opere i ne odmasti sam. Đaba ti Mr Muscolo, moj Jamie… ne ide to tako! Mislim, voljela bih i ja da ide, ali nema toga u svijetu u kojem ja živim. Koliko je u mojem svijetu brzo i dinamično, ja naprosto jedva čekam subotu da mogu oprati frižider! Meni su štemanje leda i uništavanje prstiju i laka octom subotnja špica. Ne, ne pretjerujem! A još imam super supruga koji će mi pomoći. Što bi tek bilo da ga nema?
Gdje je uopće ta Jamieva ženska? S djecom? Kupa se? Šeće gradom? Gdje god da jeste, ona ne kuha. Ne mora, briga je! Ja moram. I hoću. Ali ne ono što nam Goli i slični kuhari nude. Na njih i njihovu viziju zdravih obroka jako sam ljuta! I bit ću ljuta sve dok misle da se pod brzim i zdravim obrocima podrazumijevaju i uzgoj i branje mahuna, lov na divljač i termička obrada namirnica koje po mogućnosti uvozim s drugog kontinenta. Eto! Ljute me ti kuhari s TV ekrana, a posebno Jamie kojeg sam dodala na Twitter da ga naučim raditi jednostavne i ukusne krpice sa zeljem. 😛 😉
Moj tjedni menu pratite na@BucmastaMama i na našem portalu!