Gric, gric

Maslac od badema

Sastojci za dvije prosječne zdjelice:
– oko 300 g badema 

Priprema:
Na zagrijanoj tavi zapržite bademe*

Prebacite u blender i dugo blendajte dok ne dobijete maslac.
(Povremeno sastružite stijenke blendera da se svi bademi jednako samelju.)

Napomene: 
*Maslac možete napraviti i od sirovih badema, no ako ga radite od prženih, dok su još vrući, brže će se samljeti.

*Što ih duže pržite, bademi će biti tamniji, a time i maslac.

*Budući da ovaj proces traje određeno vrijeme, možda ćete poželjeti dodati neku tekućinu da skratite vrijeme pripreme. Nemojte. Ovako pripremljen maslac može trajati puno dulje od ''razvodnjenoga''.

*Smjesi slobodno dodajte začine po želji (šećer za slatku a sol, papar ili neki drugi začin za slanu verziju).

Za Mamu&Bebu kuha BigMamma