Gric, gric

Tjestenina će vas zavesti, a tuna usrećiti

Možda su Talijani izmislili paštu, ali ona zasigurno više nije njihovo, nego svjetsko jelo. Tko god ju baci pod zub, u nju se na prvu i zaljubi. Jer čarobna tjestenina, poput prave žene slatka i je i prilagodljiva, snažna i izdržljiva, drska i zahtjevna…i bez nje se jednostavno ne može.

Najbolje paše uz tunjevinu koja će vam, kažu stručnjaci, podariti ljepše lice i osjećaj sreće pa evo ideje za jednu takvu zanimljivu mirisnu poslasticu.

Namirnice:

Pola paketa tjestenine (penne)

Jedna veća konzerva tune

Mala konzerva kukuruza

100 gr sira Gaude

Jedna crvena paprika

Jedan svježi krastavac

Majoneza (proizvoljno)

Jogurt (proizvoljno)

Sol, papar, peršin i malo parmezana

Priprema (30 minuta):

Tjesteninu skuhati pa je ostaviti da se ohladi. Nakon toga je stavite u veliku posudu i počnete joj dodavati druge namirnice – prije svega tunu koju prethodno ocijedite. Isto učinite i s kukuruzom pa promiješajte. Na kockice izrežite papriku, svježi krastavac, rajčicu i sir Gaudu i ubacite unutra. Popaprite i posolite te promiješajte. U jednoj posudi spojite majonezu s tečnim jogurtom i prelijte po salati. Ako želite da salata bude jača, jogurt preskočite i obratno ako želite da bude laganiji obrok, majonezu izbacite iz recepta.

 

Poslužite je hladnu i ukrasite parmezanom i peršinovim listom.

Uživajte