Jučer ste jeli tjesteninu, no ako ne želite da vas suprug bocne i kaže: "Draga, ne živimo u fast foodu" danas se uhvatite kuhače i pripravite juhu. Naravno, mislimo na brzu juhu koju skuhate dok trepnete okom. Na repertoaru nam je dakle, povrtna juhica kojoj vrijeme pripreme ne prelazi maksimalnih 10 minuta!
Što vam je potrebno?
– zaleđeno povrće
– češnjak
– tjestenina za juhu (jaje ili griz)
– začini
Što morate učiniti?
Sitno nasjeckajte češnjak i kratko ga propržite na ulju. Kad se češnjak zarumeni na njega bacite zaleđeno povrće iz vrećice pa sve malo propržite. Dodajte vodu i začine (sol, papar, povrtne pripravke). Sve skupa stavite kuhati pa – kad juha mjehuriće počne bacati izvan lonca – smanjite vatru. Kad povrće omekša juha je gotova no, tad na red dolaze finese. U prvom scenariju povrće možete smrviti, u drugom u juhu možete staviti jušnu tjesteninu (bit će gušća). Treća varijanta je da je zakuhate s grizom, a četvrta i ništa manje zanimljiva je da joj dodate jaje.
Kako?
Jedno jaje stavite u posudu i "istučete" ga, odnosno umutite dok se ne ujednači. Pazite da vam, dok dodajete jaje, juha ključa jer su to preduvjeti za uspijeh ovog zahvata. Dakle, u jaje umočite vilicu i postavite je iznad lonca. Jaje će s vilice curiti u juhu i u roku od samo jedne sekunde isplivavati na površinu u obliku žutih končića. Vjerujte nam, jako je ukusno!
Probajte današnji prijedlog, a reakcije (svoje ili suprugove) na recepte naše mame, ostavite u komentarima ispod članka.
Želimo vam dobar tek.