Sastojci:
- 0,75 l slatkog vrhnja
- 4 listića želatine
- 140 g šećera ili 1-2 žlice meda
- 1,5 dl mlijeka (po potrebi/želji i više)
Preljev:
- 2-3 jabuka
- 2-3 žlice meda
- cimet (po želji)
- voda
Priprema:
Listiće želatine namočite u mlakoj vodi. Zagrijte vrhnje i mlijeko, dodajte šećer (ili med) i promiješajte. Na kraju, miješajući, dodajte želatinu. Izlijte u mokre kalupe, ohladite na sobnoj temperaturi i spremite u frižider.
Priprema preljeva:
Jabuke ogulite i stavite kuhati u malo vode. Kad su skuhane (provjerite vilicom), dodajte im med i cimet (ako ne volite med, upotrijebite šećer ili sladilo) te na kraju usitnite štapnim mikserom (možete i običnim :D).
SAVJET: Zdjelice/kalupe obvezno prekrijte prozirnom folijom da izbjegnete stvaranje kore.
Za Mamu&Bebu kuha BigMamma