Sastojci (za oko 30-35 komada):
– 200 g tamne čokolade za kuhanje
– 50 g maslaca
– 0,5 dl slatkog vrhnja
– par kapi ekstrakta badema
– žlica instant-kave
– 30-35 lješnjaka
– 50 g bijele čokolade
Priprema:
Rastopite 100 g čokolade s maslacem, ulijte u kalupe i odmah izlijte sve natrag. Provjerite je li svaki kalup iznutra sa svih strana pokriven čokoladom (ako nije, ponovite postupak). Uklonite višak čokolade s vrha kalupa i stavite u frizer.
Vratite posudu na vatru i dodajte sve sastojke, osim lješnjaka i bijele čokolade.
Kad se sve otopi i poveže, izvadite kalupe, ulijte smjesu i u svaki utisnite po jedan lješnjak.
Vratite u frizer na pola sata do sat.
Kad se praline stisnu, izvadite ih iz kalupa i posložite na tanjur.
Za preljev/dekoraciju, rastopite bijelu čokoladu s malo maslaca i prelijte ju po pralinama ili šarajte po njima (ja sam šarala kineskim štapićem).
Za Mamu&Bebu kuha BigMamma