Sastojci:
Tijesto
100 g bio margarina ili maslaca
2,5 dl zobenog mlijeka
1 vrećica suhog kvasca
½ dcl mlake vode
1 žlica agavinog sirupa
600 g polubijelog ili bijelog pšeničnog brašna
1 žličica soli
Premaz
sojino mlijeko
Priprema:
•• Margarin ili maslac otopite u zobenom mlijeku na laganoj vatri i ostavite ga da se ohladi na sobnu temperaturu.
•• Kvasac pomiješajte s mlakom vodom i agavom i ostavite da se diže 15 minuta.
•• U posudu stavite brašno, sol i umiješajte dignuti kvasac te margarin/maslac otopljen u mlijeku. Zamijesite kompaktno tijesto, nauljite ga, prekrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže oko 2 sata.
•• Nakon dizanja, tijesto podijelite na 10 do 12 kuglica i od njih oblikujte štangice. Štangice stavite na papir za pečenje na pliticu za pečenje i prekrijte ih krpom. Ostavite da se dižu još 30 minuta pa ih premažite sojinim mlijekom.
•• Pecite ih na 200°C oko 15 minuta.
Kuha i fotka: Maja Kefeček