Gric, gric

Gulaš od sejtana

Ova zdrava verzija gulaša zaintrigirat će nepca velikih i malih. I ne bojte se, iako nema mesa, tu je hranjivi seitan koji će pomoći da dugo ostanete siti.

Sastojci:

– oko pola kg sejtana izrezanoga na štapiće – rezance
– 3 do 4 luka narezana na polumjesece
– po želji: paprika na trakice ili naribana mrkva
– ½  dcl maslinova ulja
– ½ dcl sojinog sosa
– malo ružmarina
– ½ dcl rižinog ili jabučnog octa
– 1 žlica soka od đumbira
– 5 do 6 režnjeva češnjaka
– 2 žlice aru praha ili kuzua
– zeleno – peršin, poriluk, mladi luk 

Priprema: 

Na hladno maslinovo ulje posložiti luk pa sejtan i dodati malo vode kako ne bi zagorjelo. Pustiti da se pirja nekoliko minuta. Sa strane posebno pomiješati sve sastojke osim aru praha i dodati u sejtan. Promiješati i pustiti da lagano kuha 2-3 minute. Kada je gotovo, dodati aru prah ili kuzu koji pomiješamo s malo hladne vode i prelijemo preko smjese. Promiješati i pustiti jednu minutu da aru prah ili kuzu zgusne. Obvezno na kraju dodati nešto zelenoga sjeckanoga: poriluk, mladi luk ili peršin.

Ovaj gulaš idealno je poslužiti uz palentu koju možete skuhati s mrkvinim sokom (pola voda – pola mrkvina sok) i salatu.

Kuha i fotka: Maja Kefeček