Iako većina mojih recepata u sebi ne sadržava gluten, laktozu i šećer, povremeno popustim treptanju okica muškog dijela obitelji, pa im napravim i nešto „malo manje zdravo”.
Nakon muffina vulgaris, razni soufflei su im najdraži odabir, a kako s Hvara uvijek donesem brdo domaće marmelade, ova je verzija kreirana iz logičnih i praktičnih razloga.
Nakon muffina vulgaris, razni soufflei su im najdraži odabir, a kako s Hvara uvijek donesem brdo domaće marmelade, ova je verzija kreirana iz logičnih i praktičnih razloga.
Ako se odlučite za osnovnu, čokoladnu varijantu, sastojcima oduzmite marmeladu a dodajte 25 dag čokolade (marmeladu od naranče, naravno, možete zamijeniti bilo kojom marmeladom).
Sastojci (za šest prosječnih kalupa)
– 4 JAJA
– 10 DAG ŠEĆERA
– 10 DAG ŠEĆERA
– 2,5 DL MASLINOVA ULJA
– 25 DKG BRAŠNA
– 0,7 DL MARMELADE OD NARANČE
Priprema:
✓ Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva
✓ Umutite jaja sa šećerom
✓ U zasebnoj posudi pomiješajte ulje i marmeladu (dok ne dobijete jednoličnu, kompaktnu smjesu)
✓ Pomiješajte ove dvije smjese dodajući marmeladu u smjesu s jajima
✓ Pomiješajte ove dvije smjese dodajući marmeladu u smjesu s jajima
✓ Dodajte brašno i dobro miksajte dok ne dobijete potpuno jednoličnu masu
✓ Napunite prethodno namašćene kalupe (npr. one za muffine) i pecite ih 7 – 10 minuta na 200 stupnjeva
Savjet:
Za dodatni okus i dekoraciju, kalupe prije punjenja pospite mljevenim bademima ili mrvicama čokolade (koja će se tijekom pečenja rastopiti i dati zanimljiv vizualni efekt vašem souffleu).