Gric, gric

Veganska bućnica

Sastojci:

1 pakiranje kora za štrudl
1 veća naribana buča
oko 400 g tofua
nekoliko žlica umeboshi octa
1 vrhnje za kuhanje (sojino, zobeno)
oko 1 dcl mineralne za smjesu
2-3 žlice bijele palente
1/2 žlice praška za pecivo bez aluminija
kopar, svježi ili suhi

Priprema:

Uključite pećnicu na 200 °C. Pripremite smjesu tako da buču pomiješate s tofuom, umeboshijem i vrhnjem te miksajte dok ne dobijete jednoliku pastu. Prema okusu odredite količinu umeboshi octa. On daje slanost i kiselost. Dodajte i kopar, palentu, prašak za pecivo i mineralnu. U dublji nauljeni lim za pečenje stavite duplu koru na cijelo dno,a ostatak kora trgajte, umačite u smjesu i slažite hrpice jednoliko. Ostavite si jednu koru za pokrivanje.
Premažite uljem i stavite peći oko pola sata dok ne porumeni.
U slast!

Recept i foto: Maja Kefeček