Draga moja slatka nećakinjice, tamo u velegradu!
Ovo je receptić za tebe. Kad budeš gladna, kad ti se bude jelo nešto toplo, brzo, kad budeš htjela počastiti društvo toplim zalogajem ili ćeš jednostavno u studentskom novčaniku imati propuh, a nešto se jesti mora.
Vjerojatno si ovo već jela kod mene, ili bake, ali evo, sad da imaš zapisano na jednom mjestu! Zajedno s pusama koje ti šaljem, pametnice moja!
Sastojci:
Listovi za savijače – kupi neke jeftine, bit će ok, iskoristit ćeš 5 kora, pa ti još ostane da umotaš koji put jabuke s cimetom
4 jaja – ovo ćeš zasigurno imati u frižideru jer će ti baka spakirati
3 jogurta
1 vrhnje
1 dcl mineralne – mineralnu moraš imat u stanu, trebat će ti i za palačinke
1 dcl ulja
Sol po potrebi
Napravi smjesu s jajima, uljem, mineralnom, vrhnjem i jogurtima, posoli, malo probaj, da bude fino, ne preslano.
Upali pećnicu na 220°C. U tepsiju stavi na dno 2 kore, neka vire van iz tepsije, uliješ napravljenu smjesu, natrgaš po njoj 2 kore na komadiće, pomiješaš ih malo sa smjesom i prekrij sve sa zadnjom korom.
Višak kora koji vire, rukama upakiraj da sve bude u tepsiji, pošpricaj malo s ulja i prelij s mineralnom. Onako, da malo potopiš. Malo!
Višak kora koji vire, rukama upakiraj da sve bude u tepsiji, pošpricaj malo s ulja i prelij s mineralnom. Onako, da malo potopiš. Malo!
I stavi u pećnicu. Kad se zacrveni kora, gotovo! Ostavi da se malo ohladi, nareži i uživaj!
Jesam ti rekla, brzo, fino i toplo!
Martu pratite na blogu Mirisna priča.