Sastojci za 4 osobe:
- 200 g različitih gljiva (šampinjoni, bukovače, vrganji)
- 1 manja crvena paprika
- 1 manja tikvica
- 1 kapula (crveni luk)
- 150 g dimljene šunke
- 0,5dl bijelog vina
- začini (sol, papar, crvena paprika, kumin, origano, mažuran)
Priprema:
Na malo maslinova ulja propirjajte sitno narezanu kapulu. Dodajte šunku, propirjajte. Isto ponovite s paprikom, pa s gljivama, a na kraju dodajte tikvicu. Začinite, podlijte vinom i pirjajte još par minuta dok se tekućina ne reducira na željenu gustoću.
Egzotična riža
Sastojci:
- 250g riže
- par žlica maslinova ulja
- 100 g maslaca
- sol, papar, šafran, curry
Priprema:
U pola litre vode rastopite polovicu količine maslaca, dodajte maslinovo ulje i rižu netom prije nego što voda zakipi. Začinite, smanjite vatru i kuhajte dok se voda ne reducira. Pred sam kraj umiješajte ostatak maslaca.
Krema od graška
Sastojci:
- 400 g graška
- 50 g maslaca
- sol, papar, timijan
Priprema:
Na rastopljenom maslacu kratko sotirajte skuhani i začinjeni grašak. Prebacite u blender te dobro izmiksajte. Za potpuno glatki i kremasti pire smjesu protisnite kroz gusto sito.
Za Mamu&Bebu kuha BigMamma