Sastojci za 4 osobe:
1 paket gotovog lisnatog tijesta
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
100 g šparoga
malo luka
morska sol
crni papar
razmućeno jaje za premazivanje
Priprema:
Razvaljajte lisnato tijesto i narežite na trokute (oko 12 standardnih porcija). Vertikalno zarežite dno svakog trokuta kako bi lakše oblikovali kroasane.
Blanširajte očišćene šparoge u zakuhaloj hladnoj vodi. Ocijedite ih, narežite na kolutiće i ohladite. Ocijedite tunjevinu, pomiješajte sa šparogama i nasjeckanim lukom. Začinite s paprom i dodajte sol po ukusu te počnite puniti lisnato tijesto, stavljajući žlicu nadjeva na bazu svakog trokuta.
Zarolajte kroasane, uvijek počnite od baze prema vrhu trokuta. Premažite površinu svakog kroasana razmućenim jajetom. Posipajte sezamom i stavite u lim za pečenje kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite ih na 180°C oko 8 minuta dok ne postanu zlatni i hrskavi.
Preporuka: Pripremite dva kroasana po osobi i servirajte s blanširanim šparogama i svježim začinima.
Savjet kuhara: Lisnato tijesto je najbolje kada se koristi hladno, zato ga prije upotrebe držite u hladnjaku. Kako bi imali kroasane savršenog oblika, stavite ih u hladnjak sat vremena prije pečenja.