Sastojci:
1 šalica sitnih zobenih pahuljica (mogu i neke druge)
2 šalice sojina napitka (može rižin ili zobeni)
1 jabuka oguljena, narezana na osmine ili naribana
nekoliko suhih marelica
Za ukras: kokice od amaranta, preljev od suhih grožđica, tostirani lješnjaci i sl.
Skuhajte mlijeko i jabuke, dodajte nasjeckane suhe marelice koje ste namočili da se smekšaju te zobene pahuljice i prstohvat soli. Kuhajte desetak minuta. Poslužite uz umak od suhih grožđica koji ćete napraviti tako da grožđice namočite preko noći i smiksate u pastu, s kokicama od amaranta i tostiranim lješnjacima.
Napomena: Kašu možete napraviti i od ostataka bilo koje kuhane žitarice koju namočite preko noći i raskuhate ujutro. Možete dodati zobene pahuljice da povećate količinu ili da bude kremastija kaša.
To je idealan doručak za djecu i odrasle koji vole slatko.
U slast!