Sastojci:
150 g polubijelog pšeničnog ili pirova brašna
150 g pirova integralnog brašna
1 žlica praška za pecivo bez aluminija
prstohvat soli
80 g kokosova šećera
1/4 žlice muškatnog oraščića
1 žlica đumbira
1-1,5 žlica cimeta
1/4 žlice klinčića
po želji neki orašidi kao npr.orasi, bademi…
150 g pirea od bundeve
1,5 žlica kokosova ulja
oko 250 ml zobenog mlijeka
žlica jabučnog octa
Za ukras: bundevine sjemenke i kokosov šećer
Pomiješajte u jednoj zdjeli suhe, a u drugoj mokre sastojke. Pire od bundeve napravite od bilo koje bundeve, koju ste narezali na kocke i kuhali dok ne omekša u malo vode.
Polagano ulijte mokre u suhe sastojke i lagano miješajući povežite.
Kalup nauljite kokosovim uljem i izlijte smjesu.
Ako koristite kalup kao na slici, stavite sjemenke i kokosov šećer na dno kalupa prije smjese.
Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
Poslužite samo ili uz neki fini pekmez.
Uživajte u blagdanima!