Sastojci (za 4 osobe):
– 4 srednje velika patliđana
– 600g mljevene junetine
– 1 velika kapula (crveni luk)
– 1-2 glavice češnjaka
– malo peršina
– 4 jaja
– 4dl mlijeka
– sol i papar
– 50g mekog sira (naribanog)
– maslinovo ulje
Priprema:
Patliđane izrezane na ploške zapecite 10 minuta u namašćenom limu na 220 stupnjeva.
Na tavi zažutite kapulu (crveni luk) te kratko propirjajte meso. Posolite i popaprite, začinite češnjakom i peršinom.
Namastite vatrostalnu posudu (ili lim po izboru), složite na dno pola količine patliđana, dodajte meso te prekrijte ostatkom patliđana. Pecite 15-ak minuta.
Izvadite musaku, prelijte ju smjesom jaja, mlijeka i sira (ne zaboravite začiniti) te pecite još 20-ak minuta.