Odlična ideja za zdravi ručak, koji možete raditi zajedno s mališanima.
Sastojci:
1. Tijesto za pizzu, kupovno ili domaće
2. Brašno
3. Maslinovo ulje, a može i suncokretovo
4. Jedan režanj češnjaka, fino i sitno nasjeckan
5. Manja brokula
6. Šaka graška
7. Šaka kukuruza i/ili slanutka
8. Salama ili kobasica po izboru
9. 200 grama mozzarelle
10. 400 grama sjeckanih rajčica, a može i pelata iz konzerve
11. Pasirana rajčica
Priprema:
1. Dajte djeci neka mijese i valjaju tijesto, a vi za to vrijeme narežite češnjak, rajčice i blanširajte brokulu, grašak, kukuruz i/ili slanutak.
2. Upalite pećnicu da se grije.
3. Kada su klinci gotovi s valjanjem tijesta, vi ga još izvaljate i stavite na lim za pečenje.
4. Nalijte dovoljnu količinu pasirane rajčice i dajte klincima žlice da razmažu do rubova tijesta.
5. Dok klinci mažu rajčicu, vi na tavi zagrijte maslinovo ulje i popržite češnjak, pa dodajte brokulu, grašak, kukuruz i sjeckanu kobasicu ili salamu i pustite da se krčka na ulju 10-ak
minuta na najmanjoj vatri.
6. Dok se umak krčka, vrijeme je za rajčice. Rajčice nasjeckajte na kockice i dajte klincima da ih pobacaju u posudu, nakon toga dajte im soli, papra i začina po želji da ih prstićima pospu po rajčici pa neka zarone ruke u posudu i promiješaju ih.
7. Umak koji se krčkao na tavi sada izlijte na tijesto.
8. Klinci neka pobacaju začinjene rajčice po tijestu, a vi ih još rasporedite.
9. Zajedno odozgo posložite sir.
10. Stavite peći na najvišu temperaturu oko 10 minuta ili dok nije gotovo.
11. Pizzu izrežite na manje komadiće ili trokute, ili kako odlučite, da vaše dijete može jesti.
12. Dobar tek!
Foto: Freepik